Zostań konsultantką Avon

Zostań konsultantką Avon

 Klub Avon

pozwala na kupowanie produktów kosmetycznych firmy Avon w niższych cenach. Zostań konsultantką już dziś. Dla nowych osób Avon przygotował pakiet powitalny oraz zniżki od 15 % do 45 % na wszystkie kupowane przez Ciebie produkty. Jeżeli jesteś wierną miłośniczką ich produktów, możesz cieszyć się nimi za niższą cenę, a dodatkowo dzięki bezpłatnym katalogom rozdawanym znajomym polecać je także innym osobom. Nie ma konieczności kupowania czegoś co miesiąc lub za określoną kwotę.

poniedziałek, 9 grudnia 2013

Pierniczki świąteczne.

Ja swoje przygotowania do świąt zaczęłam już miesiąc wcześniej. W ubiegłym roku po raz pierwszy przygotowałyśmy pierniczki świąteczne i w tym roku nie mogło ich także zabraknąć. Za lukrowanie tych ton pierniczków odpowiedzialna była, jak zwykle Martyna ;)

Pierniczki świąteczne.
Potrzebne składniki ( na 4 takie talerze ):
  • kostka margaryny
  • 1 kg mąki
  • 3/4 szklanki miodu
  • szklanka cukru
  • 1 przyprawa do piernika
  • 1 łyżka kakao
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki sody
  • 1 łyżka wody
  • posypka czekoladowa/kolorowa/wiórki kokosowe
  • lukier królewski

Sposób przygotowania:
  1. W dużym garnku przetapiamy kostkę masła. Dodajemy łyżkę kakao, 3/4 szklanki miodu, 1 szklankę cukru, 1 przyprawę do piernika i mieszamy, aż się rozpuści. Zostawiamy do wystygnięcia.
  2. Dodajemy 3 jajka, mieszamy.
  3. Do dużej miski wsypujemy 1 kg mąki. Robimy dołek. Wlewamy tam 2 łyżeczki sody pomieszane z łyżką gorącej wody. Dodajemy masę piernikową. Odstawiamy na 5 min.
  4. Wyrabiamy z mąką. Ja niestety nie jestem w stanie naraz 1 kg, dlatego biorę po kawałku ciasta, wyrabiam w rękach, rozwałkowuję, wykrawam pierniczki i kładę je na blachę wysmarowaną tłuszczem.
  5. Pieczemy niecałe 10 min. w 180 st. Zostawiamy do wystygnięcia. Lukrujemy i posypujemy dowolną posypką. Same także są bardzo smaczne, a co najważniejsze od razu miękkie.
Smacznego !


Przypominam o 2-letniej Nikoli, która potrzebuje naszej pomocy, liczy się każdy grosik.





22 komentarze:

  1. ależ pysznie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  2. U nas w sobotę było wielki pieczenie :)
    Ale przepis zupełnie inny. W naszym musza poleżeć by zmięknąć, więc teraz trzymam kciuki, żeby zmiękły do świąt.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja wolę takie miękkie od razu, bo można jeść <3

      Usuń
  3. Mniam! :) W tym roku jeszcze nie robiłam ale kupiłam ostatnio alpejskie na drobną przegryzkę :P

    OdpowiedzUsuń
  4. ale smacznie wyglądają , daj gryza : o

    OdpowiedzUsuń
  5. świąteczny klimat już u Ciebie gości:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Przepyszne. I co najważniejsze można je jeść od razu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawe tylko czy do świat doczekają:) Pychota!

    OdpowiedzUsuń
  8. idealne co nieco w grudniu do kawy

    OdpowiedzUsuń
  9. Na pierniczki zawsze znajdzie się miejsce w żołądku :). Pięknie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  10. U mnie też już leżą pierniczki i czekają na przedświąteczne ozdabianie :)

    OdpowiedzUsuń