16 września 2012

Kapusta modra.

Nie wiem, jak wy ale ja ją uwielbiam. Zawsze jem ją, gdy tylko mam okazję, do mięsa zazwyczaj ;)

Modra kapusta.


Potrzebne składniki:
  • Smalec,
  • cukier, 
  • sól, 
  • pieprz, 
  • ocet, 
  • kapusta 

Sposób wykonania:
  1. Kapustę kroimy i wrzucamy do garnka.
  2. Dodajemy łyżkę smalcu, solimy, pieprzymy, cukrujemy do smaku.
  3. Dodajemy trochę octu.
  4. Gotujemy ok. 30 min.
Smacznego !

8 komentarzy:

  1. Ja też uwielbiam:) Szybko się robi i smakuje wybornie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię taką kapustkę, a nigdy sama nie robiłam:) Dzięki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. jakoś nie potrafię się przełamać i spróbować fioletowej kapusty :P

    OdpowiedzUsuń