- 1,5 szklanki mąki pszennej,
- 3/4 szklanki cukru,
- 2 jajka,
- 0,5 szklanki oleju,
- 0,5 szklanki mleka,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- łyżeczka sody,
- 2 łyżki kakao,
- dżem porzeczkowy
Sposób wykonania:
- 1,5 szklanki mąki mieszamy z 3/4 szklanki cukru, 2 jajkami, 1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki mleka, łyżeczką proszku do pieczenia, łyżeczką sody i 2 łyżkami kakao.
- Całość mieszamy.
- Układamy papilotki.
- Wlewamy po łyżce ciasta.
- Dodajemy po łyżeczce dżemu porzeczkowego.
- Ponownie nakładamy po łyżce ciasta.
- Pieczemy ok. 15 min. w 200 st.
- Można posypać cukrem pudrem.
Smacznego !
Ooo, no to już wiem co jutro zrobię!
OdpowiedzUsuńSuper ;)
Usuńtakie muffinki są pyszne:D ja robię albo z budyniem albo z dżemem malinowym, z porzeczkowym też fajne:D
OdpowiedzUsuńPycha ;)
Usuńpołączenie porzeczki z kakao musi być pyszne :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
O tak, aż szkoda jeść ;)
UsuńPrzepyszne są takie babeczki!
OdpowiedzUsuńZgadzam się :)
UsuńWow zapisuję sobie przepisy :)
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
UsuńCiekawe połączenie.
OdpowiedzUsuńZgadzam się ;)
UsuńPycha:), gdybym miała pieczeniowy dar... Tak to zostało mi tylko popatrzeć
OdpowiedzUsuńJuż nie bądź taka skromna. Takie babeczki to M. nawet robi ;D
UsuńChyba najprostszy przepis jaki istnieje! Nawet mi wczoraj wyszło :)
OdpowiedzUsuńAle się cieszę ;)
UsuńPieczemy góra dół czy lepiej termoobieg?
OdpowiedzUsuńPieczemy góra dół czy lepiej termoobieg?
OdpowiedzUsuńفحص المنازل قبل الشراء
OdpowiedzUsuńشركة رش مبيدات بالاحساء
شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
مهندس فحص المنزل قبل الشراء
Ostanio mocno mnie wzięło na porzeczkowe dżemy, zwłaszcza z białej i czerwonej, już drugi słoiczek w tym miesiącu poszedł. :)
OdpowiedzUsuń