1 września 2012

Roladki wieprzowe z cebulką, ogórkiem i boczkiem.

Dziś pierwszy raz postanowiłam zrobić roladki wieprzowe z cebulką, ogórkiem i boczkiem :) Wyszły pyszne !

Potrzebne składniki:
  • sól,
  • pieprz,
  • cebula,
  • ogórek kiszony,
  • boczek parzony,
  • schab,
  • olej 

Sposób wykonania:
  1. Schab kroimy na cienkie paski.
  2. Mięso delikatnie rozbijamy.
  3. Solimy, pieprzymy.
  4. Cebulę kroimy.
  5. Mięso przekładamy cebulą.
  6. Ogórki kroimy na mniejsze poziome paski.

  7. Boczek kroimy na mniejsze części.
  8. Na każdym kawałku układamy ogórka, boczek i cebulę.
  9. Łączenie możemy przetknąć wykałaczką.
  10. Olej nagrzewamy na patelni.
  11. Dodajemy trochę wody.
  12. Smażymy z godzinę pod pokrywką.
  13. Na koniec dodajemy cebulę, przesmażamy.
  14. Roladki są gotowe ! :)
Smacznego !

8 komentarzy:

  1. Kurczę, a ja się ciągle boję je zrobić, bo wydaje mi się, że coś sknocę. Ale chyba spróbuję :) Będę patrzyła na Twoje zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna klasyka ;) u mnie się przed nadziewaniem smarowalo mięsko łyżką musztardy, a do farszu szedł też pokrojony w paski chlebek.. ;) ale Twoja wersja też mi się podoba ;). Palce lizać.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja nigdy niczym nie smarowałam i chyba nie zamierzam :)

      Usuń
  3. O chlebka to ja jeszcze nigdy nie dawałam co on daje??
    Ja jeszcze smaruję musztardą jak koleżanka i do tego daję plaster boczku wędzonego,cebulę i oczywiście ogórek:))
    Pycha,a twoje roladki super:)
    Trzymam kciuki w konkursie, w którym bierzesz udział:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chleb pewnie smak zmienia, nie wiem ;) Dzięki.

      Usuń