1 marca 2013

Smażone faszerowane pieczarki.

Faszerowane pieczarki robiłam pierwszy raz w życiu, jednak były tak smaczne, że zagoszczą u mnie jeszcze nie raz :)



Potrzebne składniki:
  • pieczarki,
  • żółty ser, 
  • bazylia, 
  • oregano, 
  • masło, 
  • sól, 
  • pieprz, 
  • jajka, 
  • olej, 
  • cebula 

Sposób wykonania:
  1. Cebulę przesmażamy na oleju.
  2. Dodajemy starte 2 pieczarki.
  3. Dobrą łyżkę masła. Solimy i pieprzymy.
  4. Przesmażamy,
  5. Pieczarki wydrążamy. Lekko solimy i pieprzymy. 
  6. Wszystkie korzonki pieczarek trzemy na tarce.  2 jajka gotowane drobno siekamy, jedno wbijamy. Dodajemy żółty ser. Solimy, pieprzymy, dodajemy przyprawy.
  7. Dosypujemy bułkę tartą. Mieszamy. 
  8. Nakładamy do pieczarek.
  9. Obsmażamy pieczarki z dwóch stron na oleju.
  10. Pod koniec dodajemy masło.
Smacznego!

16 komentarzy: