Zostań konsultantką Avon

Zostań konsultantką Avon

 Klub Avon

pozwala na kupowanie produktów kosmetycznych firmy Avon w niższych cenach. Zostań konsultantką już dziś. Dla nowych osób Avon przygotował pakiet powitalny oraz zniżki od 15 % do 45 % na wszystkie kupowane przez Ciebie produkty. Jeżeli jesteś wierną miłośniczką ich produktów, możesz cieszyć się nimi za niższą cenę, a dodatkowo dzięki bezpłatnym katalogom rozdawanym znajomym polecać je także innym osobom. Nie ma konieczności kupowania czegoś co miesiąc lub za określoną kwotę.

sobota, 13 października 2012

Ziemniaki z farszem pieczarkowo-cebulowym ;)

Postanowiłam zrobić ziemniaki nadziewane farszem z pieczarek, boczku parzonego, żółtego sera, cebulki z dodatkiem przypraw.

Potrawa bierze udział w konkursie pt. ,,Jesienne smaki-ziemniaki" u Edyty


Potrzebne składniki:
  • Ziemniaki,
  • papryka ostra,
  • cebula,
  • boczek parzony,
  • źółty ser,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawa do ziemniaków,
  • czosnek granilowany,
  • pieczarki,
  • cebula,
  • szczypiorek,
  • olej,
  • jajko,
  • masło 

Sposób wykonania:
  1. Olej nagrzewamy.
  2. Smażymy drobno pokrojoną cebulę, pieprzymy, solimy.
  3. Pieczarki trzemy.
  4. Dodajemy do cebuli.
  5. Pieprzymy, solimy.
  6. Dodajemy trochę czosnku granulowanego. 
  7. Posypujemy przyprawą do ziemniaków.
  8. Dodajemy słodkiej papryki.
  9. Ziemniaki obieramy.
  10. Wrzucamy do osolonej wody i gotujemy 5 min.
  11. Boczek parzony trzemy na tarce.
  12. Dodajemy do reszty składników.
  13. Dodajemy łyżkę masła.
  14. Zostawiamy do ostygnięcia.
  15. Ścieramy żółty ser.
  16. Ziemniakom odcinamy górę i wydrążamy je.
  17. Do pieczarek dodajemy żółty ser.
  18. Szczypiorek bardzo drobno kroimy.
  19. Dodajemy do reszty.
  20. Wbijamy jajko.
  21. Wydrążone części ziemniaków gotujemy do miękkości.
  22. Rozduszamy
  23. Łączymy razem z pieczarkami i resztą.
  24. Nakładamy farsz do ziemniaków.
  25. Posypujemy bułką tartą.
  26. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym w piekarniku ok. 30-40 min. w 200 st.

Smacznego !

18 komentarzy:

  1. Bardzo fajny przepis! Muszę wypróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi być to baaaardzo dobra potrawa :) ,że Ci się tak chce gotować i gotować ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. O jaaa! Uwielbiam ziemniaki faszerowane! Ale bym zjadła!

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam nadziewane ziemniaczki, ale nie dodaje do farszu gotowanych ziemniaków i sypię serem na wierzchu:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Rewelacyjny, ale bardzo czasochłonny przepis. Że też Ci się chciało... Podziwiam :)

    OdpowiedzUsuń