Sos musztardowy idealnie nadaje się np. do ziemniaków puree i jajek gotowanych na twardo.
Potrzebne składniki:
- Łyżeczka cukru,
 - szczypta soli,
 - 1/3 szklanki wody,
 - pół kostki tłuszczu,
 - 2 łyżki musztardy,
 - 1 łyżka mąki,
 - mleko
 
Sposób wykonania:
- Tłuszcz przesmażamy.
 - Dodajemy łyżkę mąki.
 - Mieszamy. Studzimy.
 - 1/3 szklanki wody wlewamy do garnka.
 - Doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do sosu.
 - Dodajemy do ostudzonego sosu.
 - Dolewamy trochę śmietany.
 - Dodajemy 2 łyżki musztardy.
 - Dodajemy łyżeczkę cukru i trochę mleka.
 - Mieszamy.
 
Smacznego !

Jajka bardzo lubię, ale za tym sosem nie przepadam.
OdpowiedzUsuńJa za musztardowym nie przepadam, natomiast czosnkowy już tak!
OdpowiedzUsuńMój kanał
Blog ;)
Chętnie wypróbuję ten przepis, bo lubię musztardę :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! wy-stardoll.blogspot.com