Zostań konsultantką Avon

Zostań konsultantką Avon

 Klub Avon

pozwala na kupowanie produktów kosmetycznych firmy Avon w niższych cenach. Zostań konsultantką już dziś. Dla nowych osób Avon przygotował pakiet powitalny oraz zniżki od 15 % do 45 % na wszystkie kupowane przez Ciebie produkty. Jeżeli jesteś wierną miłośniczką ich produktów, możesz cieszyć się nimi za niższą cenę, a dodatkowo dzięki bezpłatnym katalogom rozdawanym znajomym polecać je także innym osobom. Nie ma konieczności kupowania czegoś co miesiąc lub za określoną kwotę.

wtorek, 20 sierpnia 2013

Nalewka z wiśni ( Nalewka wiśniowa ).

Ja to  najbardziej lubię owoce do ciast, alkohol piją goście :D


Potrzebne składniki:
  • 3 kg wiśni
  • 2 garści rodzynek
  • 5 goździków
  • 1 l soku z drążonych wiśni
  • garść żurawiny
  • cukier waniliowy/laska wanilii
  • 0,7 kg cukru
  • 1 l spirytusu
  • 1/2 l wody
  • garść pestek z wiśni

Sposób wykonania:
  1. Wiśnie myjemy, drążymy.
  2. Wrzucamy do dużego słoja. Dodajemy 2 garści rodzynek, 5 goździków, garść żurawiny.
  3. Dorzucamy cukier waniliowy/laskę wanilii.
  4. Cukier rozpuszczamy w soku z wiśni. 
  5. Owoce zalewamy sokiem, wodą i spirytusem. 
  6. Garść pestek wkładamy w gazie do słoika zawiązane. Po 2 tygodniach wyrzucamy.
  7. Trzymamy 4-6 tygodni w jasnym miejscu. Zlewamy i odstawiamy na kilka miesięcy, żeby nabrały aromatu i smaku.
Smacznego !

17 komentarzy:

  1. to coś idealnego dla mnie;) mniam

    OdpowiedzUsuń
  2. O to tak jak u mnie:)
    Ja robię nalewki i wyjadam owoce a goście wypijają trunki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. A dlaczego w jasnym miejscu, a nie w zaciemnionym? Zawsze wydawało mi się, że przetwory lubią cień.

    OdpowiedzUsuń
  4. to jest git, a wiśnie dają takiego kop hihih

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam nalewki i twoje przepisy na nie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo smaczne, ale nie dla mnie;)

    OdpowiedzUsuń
  7. A co można zrobić z wiśniami? Da się je jakoś przechować? przetworzyć?

    OdpowiedzUsuń
  8. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  9. przepis wygląda wyjątkowo. jak słodka wychodzi? ja wolę raczej wytrawne, ale nie zupełnie nie-słodkie? czy mam dodać mniej cukru, czy to będzie ok?

    OdpowiedzUsuń