Zostań konsultantką Avon

Zostań konsultantką Avon

 Klub Avon

pozwala na kupowanie produktów kosmetycznych firmy Avon w niższych cenach. Zostań konsultantką już dziś. Dla nowych osób Avon przygotował pakiet powitalny oraz zniżki od 15 % do 45 % na wszystkie kupowane przez Ciebie produkty. Jeżeli jesteś wierną miłośniczką ich produktów, możesz cieszyć się nimi za niższą cenę, a dodatkowo dzięki bezpłatnym katalogom rozdawanym znajomym polecać je także innym osobom. Nie ma konieczności kupowania czegoś co miesiąc lub za określoną kwotę.

niedziela, 20 września 2020

Kopiec kreta

Na Kopiec kreta miałam ochotę już od dłuższego czasu, aż w końcu przyszedł na niego czas. Przepis z Gotowaniezestylem. Pyszny ;)

Kopiec kreta

Potrzebne składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 100 g masła
  • 4 łyżki kakao
  • 250 g jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 500 ml schłodzonej śmietany 30%
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 4 łyżki wody
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 3 banany
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • 1/2 tabliczki czekolady

Sposób wykonania:
  1. Masło rozpuszczamy, zostawiamy do wystygnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i cukier waniliowy. Dodajemy masło i jogurt naturalny, tak, aby ciasto było średnio gęste. Mieszamy.
  2. Tortownicę smarujemy tłuszczem i wylewamy ciasto. Pieczemy ok. 40-45 min. w 180 st. Zdejmujemy obudowę tortownicy, wcześniej obkrawając ciasto dookoła. Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.
  3. Wydrążamy ciasto ze środka na głębokość 0,5 cm, zostawiamy brzegi o grubości ok. 1 cm. Okruchy przekładamy do miski i kruszymy.
  4. Banany obieramy, kroimy wzdłuż, skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na cieście.
  5. Żelatynę zalewamy 4 łyżkami gorącej wody. Gotujemy, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Czekoladę kroimy w drobną kostkę.
  6. Śmietanę z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Dodajemy żelatynę, miksujemy. Dorzucamy czekoladę, mieszamy delikatnie łyżką. Masę wykładamy na biszkopt, zostawiając ok. 1 cm od brzegów. Formujemy łyżką kopiec. Posypujemy wcześniej zostawionymi okruchami ciasta.
  7. Wstawiamy na min. 2 h do lodówki.
Smacznego!

7 komentarzy: