22 grudnia 2012

Kapusta z suszonymi grzybami.

Święta bez kapusty z grzybami to nie święta, więc i u mnie nie mogło jej zabraknąć ;)

Kapusta z grzybami.



Potrzebne składniki:
  • Liść laurowy,
  • cebula, 
  • kostka rosołowa i woda lub bulion, 
  • suszone grzyby, najlepiej prawdziwki,
  • kiszona kapusta 

Sposób wykonania:
  1. Cebulę przesmażamy na maśle.
  2. Grzyby zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na noc.
  3. Przesmażamy na cebuli.
  4. Kapustę wrzucamy do garnka, dostajemy liść laurowy, kruszymy kostkę rosołowa, wlewamy wodę od grzybów, aby sięgała wysokości kapusty. Gotujemy do miękkości.
  5. Grzyby dodajemy do kapusty.
  6. Pieprzymy.
  7. Mieszamy.
Smacznego !

4 komentarze:

  1. Właśnie się przymierzam do kapusty z grzybami. U nas jeszcze dodaje się groch ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja nie przepadam za grochem, więc nie dodaję :)

      Usuń
  2. Hej.Mam do was taka prośbę. Prowadzę bloga kulinarnego,ale nie takiego zwykłego. Założyłam blog kulinarny też po to,żeby wyjść z Pro Any.
    Licze,że wpadniecie do mnie i będziecie mnie wspierać ;)

    To adres mojego bloga- http://lekko-pysznie-i-zdrowo.blogspot.de

    OdpowiedzUsuń