10 sierpnia 2013

Młoda zasmażana kapusta.

Będzie doskonała, jako dodatek do mięs. Wychodzi bardzo delikatna.


Potrzebne składniki:
  • główka kapusty
  • cytryna
  • sól, pieprz do smaku
  • cukier
  • masło
  • smalec
  • cebula
  • koperek

Sposób wykonania:
  1. Cebulę kroimy w kostkę. Przesmażamy na łyżce masła.
  2. Kapustę kroimy drobno. Solimy i pieprzymy do smaku.
  3. Dodajemy do garnka, dolewamy odrobinę wody.
  4. Dorzucamy przesmażoną cebulę.
  5. Dodajemy pokrojony drobno zielony koperek. Dodajemy sok z cytryny i łyżkę smalcu.
  6. Cukrzymy do smaku.
  7. Przesmażamy kilka minut, żeby się nie rozgotowała.


Smacznego !

8 komentarzy: