Zostań konsultantką Avon

Zostań konsultantką Avon

 Klub Avon

pozwala na kupowanie produktów kosmetycznych firmy Avon w niższych cenach. Zostań konsultantką już dziś. Dla nowych osób Avon przygotował pakiet powitalny oraz zniżki od 15 % do 45 % na wszystkie kupowane przez Ciebie produkty. Jeżeli jesteś wierną miłośniczką ich produktów, możesz cieszyć się nimi za niższą cenę, a dodatkowo dzięki bezpłatnym katalogom rozdawanym znajomym polecać je także innym osobom. Nie ma konieczności kupowania czegoś co miesiąc lub za określoną kwotę.

piątek, 16 listopada 2012

Ananasowiec z polewą czekoladową.

Ananasowiec... Mmm, cudo, nie ciasto. Wyszło rewelacyjne, a goście byli zachwyceni ;)



Potrzebne składniki :
  • 9 jajek,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • dobre 1/2 szklanki mąki pszennej,
  • dobre 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • Aromat cytrynowy,
  • Ananasy,
  • budyń waniliowy,
  • masło roślinne małe,
  • paczka wiórków kokosowych 200g 

Sposób wykonania:
  1. 5 jajek wbijamy.
  2. Dodajemy 3/4 szklanki cukru i cukier waniliowy.
  3. Wlewamy parę kropel aromatu.
  4. Ubijamy całość w gorącej wodzie.
  5. Szykujemy po dobre 1/2 szklanki mąki pszennej i ziemniaczej i 1,5 łyżeczki proszku.
  6. Odlewamy sok z ananasów.
  7. 1/3 szklanki wody, wsypujemy budyń waniliowy, mieszamy.
  8. Zagotowujemy szklankę soku z ananasów, dodając 1/3 szklanki wody.
  9. Wlewamy masę budyniową i zagotowujemy, zostawiamy do ostygnięcia.
  10. 4 jajka oddzielamy osobno.
  11. Zółtka z masłem roślinnym ucieramy.
  12. Dodajemy zimny budyń. Porządnie rozkręcamy.
  13. Do ubitego biszkoptu dodajemy podane wyżej mąki i proszek do pieczenia.
  14. Wylewamy na blachę i pieczemy 15-20 min. w 150 st.
  15. 4 białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy 3/4 szklanki cukru.
  16. Wrzucamy 200 g wiórków kokosowych, ubijając.
  17. Masę kokosową dajemy na papier posmarowany tłuszczem. Rozprowadzamy i pieczemy ok.35 min w 180st. prawie do wysuszenia.
  18. Ciasto upieczone zostawiamy do wystygnięcia.
  19. Ananasy odcedzamy i kroimy w kostkę.
  20. Dodajemy do masy. Mieszamy.
  21. Dodajemy budyń.
  22. Całość mocno mieszamy.
  23. Spirytus, woda i sok z ananasów łączymy i nakrapiamy biszkopt.
  24. Nakładamy krem ananasowy.
  25. Przykrywamy bezą kokosową.
  26. Trochę wody i kilka kostek czekolady.
  27. Rozgrzewamy na delikatnym ogniu, mieszając.
  28.  Polewamy bezę kokosową. Przechowywać w lodówce.
Smacznego !

24 komentarze:

  1. Bardzo lubię to ciasto a bardzo dawno go nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego placka jeszcze nie jadłam.:D
    Wygląda bardzo zachęcająco.:D

    OdpowiedzUsuń
  3. W połowie zdjęć dostałem ślinotoku, a co dopiero po obejrzeniu całości :) Musiało być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. W bardzo fajny, obrazowy sposób przedstawiłaś przepis na powyższe ciasto. Aż mi ślinka cieknie:-)Jutro spróbuje go sama zrobić i mam nadzieję, że mi się uda.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. smaczne musi być to ciacho:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy nie jadłam tego ciasta. :D
    I sama nie wiem, czy przypadłoby mi do gustu, bo średnio lubię ananasy ale i tak wygląda kusząco :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Moja mama robi bardzo podobne:) Pyszne jest:) A Twoje przemawia do mnie bardzo:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jesteś wielka!
    Wszystko nam tu pokazujesz, mniam!

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale mi smaku narobiłaś :) Niestety nie spróbuję, bo nie można mi ananasów ;<

    OdpowiedzUsuń