Drożdżówki z jagódkami i lukrem mmm pycha ;)
Potrzebne składniki:
- 4 jaja,
 - szczypta soli,
 - cukier waniliowy,
 - 1kg mąki,
 - 1/2 kostki tłuszczu,
 - 2 szklanki mleka,
 - 10 dag drożdży,
 - szklanka cukru,
 - cukier puder,
 - jagody,
 - wiórki kokosowe
 
- Wykonujemy ciasto drożdżowe - klik.
 - Bierzemy ciasto. Zwijamy ciasto w rulon.
 - Zawijamy, jak ślimaki. Smarujemy białkiem.
 - Nakładamy jagody.
 - Możemy posypać wiórkami kokosowymi.
 - Posypujemy kruszonką.
 - Pieczemy 15 min. w 200 st.
 - Możemy polukrować lukrem królewskim.
 
Smacznego !

Mniam, mniam :)
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
UsuńWyglądają przepysznie - i jak tu trzymać dietę?
OdpowiedzUsuńNo nie da się ;)
UsuńAle pyszności, uwielbiam jagódki:)
OdpowiedzUsuńJa też ;) Zawsze musimy kilka słoików kupić, jak jedziemy z morza ;)
UsuńPysznie wyglądają ;>
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńUwielbiam jagodzianki! Są takie ... domowe :) Kojarzą mi się z ciepełkem, rodziną, zimowymi wieczorami przy ciepłej herbatce lub kakao..
OdpowiedzUsuńDokładnie:)
UsuńUwielbiam drożdżówki z jagodami :) Pachną wakacjami nad morzem!
OdpowiedzUsuńTeż ;)
UsuńBardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuńZgadzam się ;)
UsuńMmmm...aż ślinka cieknie. :D
OdpowiedzUsuńNie dziwię się ;)
Usuńmmmmmmm ale bym zjadła! :)
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
Usuńjagodzianki w lutym:) szczęściara;)
OdpowiedzUsuńzazdroszczę:D
Pycha ;)
UsuńBajeczne:) zamieszkam z Tobą.
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo;)
Usuń