niedziela, 10 lutego 2013

Grzebienie z ciasta francuskiego z brukselką.

O takim czymś marzyłam już od dawna, żeby zrobić ;) Muszę Wam powiedzieć, że wyszło świetne !



Potrzebne składniki:
  • Ciasto francuskie,
  • tłuszcz, 
  • brukselka, 
  • sól 

Sposób wykonania:
  1. Ciasto francuskie tniemy na 8-10 części.
  2. Na dole kładziemy zimne, ugotowane brukselki.
  3. Górną część nacinamy.
  4. Składamy, przyciskając brzegi. 
  5. Kładziemy na wysmarowaną blachę. 
  6. Pieczemy ok. 20 min. w 200 st.  

Smacznego !

30 komentarzy:

  1. pysznie i łatwo :) to coś dla mnie

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze się z takimi nie spotkałam, pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. masz świetne pomysły, uwielbiam brukselkę

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawy pomysł na brukselkę, tylko szkoda że jej nie lubię :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam ciasto francuskie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super! Muszę zrobić w tym tygodniu:)

    OdpowiedzUsuń
  7. wow, nie wiedziałam, że to takie proste, zrobię ale może z innym nadzieniem :)

    OdpowiedzUsuń
  8. mniam! mój chłopak uwielbia brukselkę, więc będę musiała mu takie cuś kiedyś upichcić :)

    OdpowiedzUsuń
  9. ja takie grzebienie robię z dżemem albo mięsem:) nie lubię brukselki:P

    OdpowiedzUsuń
  10. Super, nigdy nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Świetne, muszę spróbować

    OdpowiedzUsuń