O takim domowym chrzanie marzyłam sobie już na Wielkanoc, ale warunki niesprzyjające spowodowały, że udało mi się zrobić dopiero teraz. Niemniej nie ma nic lepszego, niż taki domowy :)
- 80 dag chrzanu,
- sok z całej cytryny,
- 4 jajka,
- 500 g serka mascarpone,
- cukier,
- sól ziołowa,
- pieprz kolorowy do smaku,
- trochę śmietany
Sposób wykonania:
- Chrzan myjemy i obieramy.
- Jajka gotujemy, zostawiamy do ostygnięcia.
- Chrzan kroimy na mniejsze kawałki.
- Przekręcamy przez maszynkę lub możemy zetrzeć na tarce.
- Skrapiamy sokiem z całej cytryny.
- 4 jajka mielimy.
- Dodajemy 500 g serka mascarpone, trochę śmietany, solimy, pieprzymy, cukrujemy do smaku.
- Mieszamy.
Smacznego !
z mascarpone jeszcze nie próbowałam:)
OdpowiedzUsuńSpróbuj:)
Usuńnieskomplikowane i z racji tego, że lubię chrzan dobre ;D
OdpowiedzUsuńCieszę się:)
UsuńPyszności!
OdpowiedzUsuńDokładnie;)
UsuńBardzo lubię domowy chrzan. Takiego ze serkiem mascarpone nie robiłam, koniecznie muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńKoniecznie:)
Usuń