piątek, 10 maja 2013

Wafelki z masą krówkową i miodem.

Niezapowiedziani goście i nagle panika. Co im podać? A no na przykład wafelki z masą krówkową i miodem ;)

Potrzebne składniki :
  • 4 andruty,
  • masa krówkowa kajmakowa,
  • miód 

Sposób wykonania:
  1. Kładziemy stroną bez ,,wzorków".
  2. Smarujemy masą krówkową.
  3. Następnie kmiodem.
  4. Znów masą krówkową.
  5. Przykrywamy ostatnią warstwą.
  6. Kroimy.
Smacznego !

22 komentarze:

  1. O, coś dla mnie, bo uwielbiam mega słodkie rzeczy ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak ja uwielbiam takie wafelki! *_* w piekarni po sądziedzku robią niemal identyczne i co tam idę, to pytam "są te pyszne wafelki?" :D

    OdpowiedzUsuń
  3. ja robię takie z samą masą :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie wafelki w podstawówce na technice robiliśmy, tylko z czekoladą. Smakowały rewelacyjnie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Mmmm... wyglądają bardzo smacznie:))

    OdpowiedzUsuń
  6. Hey wczoraj wieczorkiem robiłem jedną z Pani ulubionych sałatek. Tę z ananasem, fasolą, szynką konserwową, kukurydzą i majonezem. hehe pychotka.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak ;) Rewelacyjne połączenie smaków, aż sama muszę znów zrobić !

      Usuń
  7. uwielbiam wszelkiego rodzaju wafelki, więc ten przepis też z przyjemnością wypróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pomysł na wafelki z masą krówkową i miodem brzmi bardzo prosto, ale jednocześnie kusząco. Takie szybkie przekąski są świetnym rozwiązaniem, kiedy nieoczekiwanie odwiedzają nas goście, a nie mamy czasu na długie przygotowania. Połączenie słodyczy masy krówkowej z naturalną nutą miodu może stworzyć naprawdę ciekawy smak, który spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Lubię takie łatwe przepisy, które nie wymagają wielu składników, a efekt jest satysfakcjonujący.

    OdpowiedzUsuń