14 września 2012

Wątróbka z cebulką i rozmarynem firmy PRYMAT.

Uwielbiam wątróbkę. Postanowiłam ją dziś przyrządzić z rozmarynem firmy PRYMAT. Wyszła przeprzepyszna ;) Gorąco polecam !



Potrzebne składniki:
  • Wątróbka,
  • serduszka,
  • sól, 
  • pieprz,
  • rozmaryn firmy PRYMAT, 
  • olej,
  • cebula, 
  • masło 

Sposób wykonania:
  1. Rozgrzewamy olej na patelni.
  2. Najpierw wrzucamy serduszka, bo muszą się dłużej smażyć.
  3. Dodajemy pokrojoną cebulę.
  4. Dodajemy resztę wątróbki.
  5. Smażymy.
  6. Solimy i pieprzymy do smaku.
  7. Dodajemy rozmaryn.
  8. Na koniec dodajemy łyżkę masła i czekamy aż się wysmaży.

Moja ocena :

Rozmaryn nadaje wątróbce bardzo fajnego smaku. Sam w sobie bardyo pryzjemnie, acykolwiek intenszwnie pachnie. Jest doskonały do różnych dań.
Smacznego !

Za przyprawę dziękuję firmie PRYMAT i zapraszam na stronę:

4 komentarze:

  1. kocham wątróbkę!:) nigdy nie robiłam z rozmarynem.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubie wątróbkę z cebulką, ale z serduchami i z rozmarynem nie próbowałam, wygląda ciekawie

    OdpowiedzUsuń