8 grudnia 2012

Lukier królewski.

Odkąd tylko zobaczyłam przepis na blogu u Helki wiedziałam, że muszę go zrobić. Jest bajecznie prosty, a przy tym przepyszny :)


Potrzebne składniki :
  • 2 białka,
  • 500 g cukru pudru,
  • sok z cytryny 

 Sposób wykonania :
  1. Cukier puder wsypujemy do miski.
  2. Dodajemy 2 białka i sok z cytryny.
  3. Całość mieszamy.
Smacznego !


24 komentarze:

  1. Cieszę się ,że i u Ciebie do ozdób na święta idzie w ruch mój lukier królewski ;)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie proste, przyda się:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki sam robię i jest pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Rzeczywiście bardzo łatwe do przygotowania :)

    OdpowiedzUsuń
  5. nie przepadam za lukrem, jest dla mnie za słodki. używam go, gdy już muszę i w minimalnych ilościach, albo gdy przyrządzam jakieś słodkości dla kogoś:)

    OdpowiedzUsuń
  6. ja robie albo z białkiem albo z sokiem, nigdy nie mieszałam razem :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Lukier przyda mi się do pierniczków:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ależ apetycznie wygląda. Muszę zrobić sama coś takiego.

    OdpowiedzUsuń
  9. Pierniczki będą pyszne z takim lukrem:)

    OdpowiedzUsuń
  10. ja robię z wodą i sokiem z cytryny, ale nigdy nie z białkiem. A czym od się różni? Smakiem? I takie lukier z surowym białkiem na upieczone np. ciasteczka?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja zawsze robiłam na wodzie i cukrze pudrze tylko, to ten królewski jest o niebo lepszy ;) Tak, na ciasteczka lub pierniczki, na które już od jutra przepisy w różnych odsłonach ;)

      Usuń
    2. no to ekstra :)to czekam na przepisy, bo mam już foremki :P

      Usuń
    3. Ja też w tym roku specjalnie kupiłam ;)

      Usuń