13 stycznia 2013

Rogaliki z ciasta francuskiego z mandarynką.

Uwielbiam rogaliki z ciasta francuskiego, dlatego, że ze wszystkim smakują wybornie i są bardzo szybkie w wykonaniu ;)

Proszę o klik ugotuję ;)




Potrzebne składniki:
  • Ciasto francuskie,
  • mandarynki,
  • tłuszcz,
  • cukier puder 

Sposób wykonania:
  1. Ciasto francuskie tniemy na trójkąty.
  2. Kładziemy mandarynki na brzegu.
  3. Kładziemy zwinięte na wysmarowaną tłuszczem blachę.
  4. Pieczemy 15-18 min. w 200 st.
  5. Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !

24 komentarze:

  1. idealne do nauki podczas sesji na zaspokojenie małego głoda:P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Podsunęłaś mi pomysł na serię dań, wskazaną na sesję, dzięki ;)

      Usuń
  2. No proszę. Kolejny dowód na to, że w prostocie tkwi geniusz:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Kliknęłam :)
    Z ciasta francuskiego można zrobić cuda na kiju ;D Ja już próbowałam z ciastem francuskim czego tylko można ale mandarynek nigdy :) Zrobię na pewno :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja też jeszcze nigdy nie używałam mandarynek do ciasta francuskiego. Muszę spróbować, bo pysznie wyglądają ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. ale pyszności znowu u Ciebie widzę, aż mi ślinka po brodzie cieknie ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. z mandarynką?! to musi być hit:D

    OdpowiedzUsuń
  7. z mandarynkami jeszcze nie robiłam:) muszą być przyjemne w smaku:D

    OdpowiedzUsuń
  8. Wow... Z mandarynkami jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  9. o takich to jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń