19 lipca 2013

Agrestowa pianka z poziomkami i jagodą kamczacką.

Taki szybki deser doskonale nada się na przyjęcie dla najmłodszych, choć i nieco starsze dzieci również z pewnością z przyjemnością go zjedzą ;)



Potrzebne składniki:
  • 2 galaretki agrestowe
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 2 małe jogurty naturalne
  • garść jagody kamczackiej
  • 2 szklanki poziomek


Sposób wykonania:
  1. W 2 szklankach wody rozpuszczamy po doprowadzeniu do wrzenia 2 galaretki agrestowe.
  2. Wstawiamy do zimnej wody, następnie do lodówki.
  3. Gdy zacznie tężeć dodajemy 2 jogurty naturalne. Mieszamy.
  4. Wylewamy do naczynia, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
  5. Wysypujemy na to 2 szklanki poziomek.
  6. W 3,5 szklanki wody doprowadzonej do wrzenia rozpuszczamy 2 galaretki truskawkowe.
  7. Chłodzimy, gdy zaczną tężeć to wylewamy na poziomki.
  8. Dodajemy na wierzch jagody kamczackie.
  9. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Smacznego !

14 komentarzy:

  1. Proste i na pewno przepyszne :) Narobiłaś mi apetytu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jagódki jak najbardziej, ale strasznie nie lubię agrestu:D Takie żaby włochate:P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Galaretka nie ma nic wspólnego z wyglądem owocu;p

      Usuń
  3. pycha!:) takie desery w lato ubóstwiam:D choć ja ostatnio wypieki z owocami robię, więc muszę i coś na zimno zrobić:D

    OdpowiedzUsuń
  4. szkoda, że kamczackie już mi się skończyły - pianka wygląda pysznie

    OdpowiedzUsuń