środa, 20 stycznia 2021

Skrzydełka w miodzie

O takich skrzydełkach w miodzie marzyłam już od dawna. Przepis zaczerpnęłam od Dusi, która robiła miodowe udka ;)


Potrzebne składniki:
  • 1/2 kg skrzydełek ( ok. 4 sztuki )
  • 8 łyżeczek płynnego miodu
  • olej
  • sól, pieprz, słodka papryka do smaku


Sposób wykonania:
  1. Skrzydełka myjemy, nacieramy solą, pieprzem i słodką papryką. Kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy z obu stron.
  2. Pod koniec polewamy skrzydełko z każdej strony łyżeczką miodu. Smażymy jeszcze kilka minut.

Smacznego !

11 komentarzy:

  1. Nigdy nie jadłam kurczaka w miodzie, więc mogłoby to być ciekawe doświadczenie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Za skrzydełkami nie przepadam, ale pałki kurczaka w takim wykonaniu mogłabym spróbować. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. W takiej wersji skrzydełek nie jadłam. Ogolnie ograniczam jedzenie mięsa.

    OdpowiedzUsuń
  4. Kiedyś zrobiłam, ale w mojej rodzinie tylko mnie zasmakowało, ale może teraz bardziej się skuszą. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam kurczaka w miodzie, jednak ja zawsze piekę go w piekarniku, a nie na smażę na patelni. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jadłqm kiedyś kurczaka w czekoladzie,ale nie przypadł do gustu moim kubkom smakowym ;) Może z tym w miodzie byłoby inaczej :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Slyszałam o skrzydełkach w miodzie, ale nigdy nie próbowałam ich. Musze koniecznie je przyrządzić!

    OdpowiedzUsuń
  8. Moja rodzinka lubi kurczaka w takim wydaniu. 😊

    OdpowiedzUsuń
  9. Lubię mięso z dodatkiem słodyczy, więc taka propozycja przypada mi do gustu :) zapisuje przepis

    OdpowiedzUsuń
  10. niestety nie przepadam za mięsem z kurczaka, ale lubię takie fajne połączenia, więc jeśli będzie okazja to zrobię dla rodzinki ;-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Lubię ten przepis, jest dość prosty w wykonaniu i robi zawsze wrażenie na gościach. Chociaż odkąd mamy grill elektryczny z https://polgrill.pl/ to tylko mięso z grilla serwujemy. Jest zdrowsze, chudsze bo tłuszcz się wytapia i ma swój wyjątkowy aromat z tego grilla. Dla mnie najlepszy to w ziołach prowansalskich i czosnku. Polecam.

    OdpowiedzUsuń