27 września 2012

Leczo z cukinii.

Dziś postanowiłam zrobić leczo z cukinii, pycha :)


Potrzebne składniki:
  • pomidory,
  • cebula,
  • cukinia,
  • pieczarki,
  • pieprz,
  • sól,
  • papryka,
  • olej,
  • magi,
  • ketchup,
  • kiełbasa,
  • por,
  • koncentrat pomidorowy 

Sposób wykonania:
  1. Cebulę kroimy w kostkę.
  2. To samo robimy z pomidorami.
  3. Kiełbasę kroimy na małe kawałki.
  4. Przesmażamy kiełbasę z cebulą.
  5. Pieczarki kroimy na małe kawałki.
  6. Dokładamy do garnka i przesmażamy, pieprzymy.
  7. Solimy do smaku.
  8. Paprykę kroimy w kostkę.
  9. Dodajemy ją do innych składników.
  10. Skrapiamy kilkoma kroplami magi.
  11. Odrobinę ketchupu.
  12. Cukinie obieramy i kroimy na małe kawałki.
  13.  Dodajemy ją pod koniec gotowania. 
  14. Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy do miękkości cukini.

Smacznego !

28 komentarzy:

  1. cukinia w roli głównej - pycha!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. alez smaka mi narobilas, trzeba bedzie teraz zrobic eh..

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale gigantyczna cukinia :D Dawno nie robiłem leczo :)

    OdpowiedzUsuń
  4. leczo kojarzy mi się ze smakami lata :) aż poczułam zapach tego Twojego ;) szkoda, że przed nami jesień i zima.. :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja leczo z cukinia robię zawsze i wszedzie, choć tez kocham cukinie w wydaniu palcuszków z fetą, szpinakiem i miętą.

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam leczo:) Zwłaszcza z cukinią, nadaje mu fajny, słodki smak, pychotka:D

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale mi narobiłaś smaka tym leczem chyba w weekend sobie ugotuję :))

    OdpowiedzUsuń
  8. wspaniałości! jedzenie wprost dla mnie;)

    OdpowiedzUsuń