9 września 2012

Zupa ogórkowa.

Zupa ogórkowa na ogonach jest jedną z lepszych, jakie jadam ;D Zapraszam również do jej posmakowania.



Potrzebne składniki:
  •  Ogony,
  • sól,  
  • por,
  • pietruszka, 
  • marchew,
  • liśc laurowy,
  • ziele angielskie,
  • ziemniaki,
  • ogórki kiszone 

Sposób wykonania:
  1. Wlewamy wody, zagotowujemy, wrzucamy warzywa i mięso i gotujemy.
  2. Wykładamy miękkie ogony i marchew, przecedzamy wywar.
  3. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
  4. Wrzucamy do wywaru i gotujemy 5 min.
  5. Ogórki ścieramy na tarce.
  6. Wrzucamy do zupy, gotujemy do miękkości.
  7. Robimy zaklepkę - mąkę mieszamy z wodą.
  8.  Całość mieszamy, dodajemy do zupy i zagotowujemy.
Smacznego !

6 komentarzy:

  1. Smak dzieciństwa :D Uwielbiałam tę zupę i to się nie zmieniło!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ogórkowa jest pysznościowa. A Twoja wygląda na szczególnie smaczną i sycącą:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na ogonkach nigdy nie robiłam, ale musi być super ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja najbardziej właśnie te ogony z tej całej zupy lubię ;)

      Usuń