środa, 6 marca 2013

Przepyszne flaki (potrawa).

Moja jedna z ulubionych zup ;)


Potrzebne składniki:
  • Flaczki wołowe,
  • majeranek,
  • marchew,
  • por, 
  • pietruszka,
  • seler,
  • koncentrat pomidorowy,
  • pieprz kolorowy,
  • sól ziołowa 

Sposób wykonania:
  1. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce.
  2. Wlewamy wody, dodajemy koncentrat i warzywa.
  3. Dodajemy majeranek. Wrzucamy flaki wołowe i gotujemy wszystko razem do miękkości.
  4.  Robimy zaklepkę- woda z mąką i lekko zaciągamy.
Smacznego !

11 komentarzy:

  1. często robię, uwielbiamy flaczki!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też jestem fanką flaczków, a najlepsze robi mój tato :) I nigdy nie jadłam flaków z przecierem pomidorowym, pierwsze widzę u Ciebie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie to zawsze coś nowego ktoś wypatrzy ;)

      Usuń
  3. Oj dawno nie jadłam flaczków:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też właśnie, aż mnie naszło i zrobiłam ;)

      Usuń
  4. oj,za mną flaki "chodzą"już od dłuższego czasu...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I chyba w końcu się dochodzą ;)

      Usuń
  5. Juz kilka lat nie jadłam flakow... Pamietam,że jako dziecko nie przepadalam za nimi a teraz bym chętnie zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też miałam taki okres, że nie mogłam na nie patrzeć, a teraz mi przeszło ;)

      Usuń
  6. wieki nie jadłam flaków :) mój tatuś robił najlepsze..

    OdpowiedzUsuń