17 kwietnia 2013

Puszyste kakaowe muffiny z dżemem porzeczkowym.

Potrzebne składniki:
  •  1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 2 jajka,
  • 0,5 szklanki oleju,
  • 0,5 szklanki mleka,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • łyżeczka sody,
  • 2 łyżki kakao,
  • dżem porzeczkowy  

Sposób wykonania:
  1. 1,5 szklanki mąki mieszamy z 3/4 szklanki cukru, 2 jajkami, 1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki mleka, łyżeczką proszku do pieczenia, łyżeczką sody i 2 łyżkami kakao.
  2. Całość mieszamy.
  3. Układamy papilotki.
  4. Wlewamy po łyżce ciasta.
  5. Dodajemy po łyżeczce dżemu porzeczkowego.
  6. Ponownie nakładamy po łyżce ciasta.
  7. Pieczemy ok. 15 min. w 200 st.
  8. Można posypać cukrem pudrem.
Smacznego !


18 komentarzy:

  1. Ooo, no to już wiem co jutro zrobię!

    OdpowiedzUsuń
  2. takie muffinki są pyszne:D ja robię albo z budyniem albo z dżemem malinowym, z porzeczkowym też fajne:D

    OdpowiedzUsuń
  3. połączenie porzeczki z kakao musi być pyszne :)))
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow zapisuję sobie przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pycha:), gdybym miała pieczeniowy dar... Tak to zostało mi tylko popatrzeć

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Już nie bądź taka skromna. Takie babeczki to M. nawet robi ;D

      Usuń
  6. Chyba najprostszy przepis jaki istnieje! Nawet mi wczoraj wyszło :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pieczemy góra dół czy lepiej termoobieg?

    OdpowiedzUsuń
  8. Pieczemy góra dół czy lepiej termoobieg?

    OdpowiedzUsuń