7 kwietnia 2013

Roladki drobiowe owijane w boczek ze śliwkami suszonymi i serem zapiekane w piekarniku.

Roladki owijane w boczek pokochałam od świąt Bożego Narodzenia, obojętnie z jakim nadzieniem zawsze wychodzą przepyszne ;) Tym razem pieczone w piekarniku.

Potrzebne składniki:
  • pierś z kurczaka,
  • boczek parzony w plastrach ,
  • śliwki suszone,
  • olej,
  • ser żółty, 
  • pieprz ziołowy ,
  • bazylia,
  • oregano,
  • czosnek granulowany

Sposób wykonania:
  1. Pierś z kurczaka obtaczamy w oleju i ziołach. Zostawiamy na 2-3 h. 
  2. Układamy plastry boczku.
  3. Kładziemy na nie śliwki suszone, pierś z kurczaka i kawałek żółtego sera. 
  4. Zawijamy i przekłuwamy wykałaczką.
  5. Wkładamy w folię, zawiązujemy z obu stron.
  6. Pieczemy ok. 30 min w 200 st.
Smacznego !


8 komentarzy: