12 kwietnia 2013

Surówka warstwowa z kapusty pekińskiej, marchwi i kukurydzy.

Sałatki warstwowe mają w sobie też swoj urok, dlatego czasem je robię:)

Potrzebne składniki:
  • kapusta pekińska,
  • sól,
  • pieprz,
  • marchew,
  • kukurydza,
  • majonez 

Sposób wykonania:
  1. Kapustę pekińską tniemy.
  2. Dodajemy startą marchewkę.
  3. Na to odsączoną kukurydzę.
  4. Przykrywamy kapustą pekińską.
  5. Każdą warstwę smarujemy majonezem. 
Smacznego !


10 komentarzy:

  1. prezentuje się smakowicie i szybka w przygotowaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smakowicie. Ale ja ostatnio odkryłam pekińską w innym wydaniu, do obiadu - gotowaną dokładnie tak, jak młodą kapustkę. 10 min, gotowa i przepyszna:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O, super. Muszę kiedyś wypróbować ;)

      Usuń
  3. ja dodaje jeszcze paprykę czerwoną, zieloną do koloru i smaku. surówka jest pyszna polecam

    OdpowiedzUsuń