15 czerwca 2013

Pasta jajeczna z tuńczykiem, czyli powitajmy Limmi cytrynkę i callipo w oliwie z oliwek.

Pasty odkryłam kilka miesięcy temu, jednak dzięki prostocie ich wykonania od razu się w nich zakochałam ;) Gdy tylko otrzymałam tuńczyka w oliwie z oliwek firmy Callipo wiedziałam,  że będzie doskonale się komponował z jajkami. Do tego kilka kropli Limmi cytrynki i uczta gotowa !


Potrzebne składniki:

Sposób wykonania:
  1. Jajka wkładamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 10-12 min.
  2. Następnie studzimy je i bardzo drobno kroimy.
  3. Solimy i pieprzymy do smaku.
  4. Dodajemy 3 łyżki majonezu.
  5. Dorzucamy 1/2 słoiczka tuńczyka.
  6. Skrapiamy sokiem z cytryny.
  7. Mieszamy i gotowe. 
Smacznego !



4 komentarze: