16 stycznia 2013

Pizza na bardzo cienkim spodzie z ananasem, kukurydzą, papryką, pieczarkami

Przepyszną pizzę na cienkim spodzie widziałam niegdyś u Helki . Już wtedy wiedziałam, że i ja się skuszę ;)



Potrzebne składniki:
  • Zioła prowansalskie,
  • bazylia,
  • papryka ostra,
  • papryka,
  • cukier,
  • żółty ser,
  • olej,
  • pieczarki przesmażone,
  • kukurydza,
  • ananas,
  • koncentrat pomidorowy,
  • spody do tortilli

Sposób wykonania:
  1. Łyżeczka przecieru, łyżeczka oliwy i łyżeczka cukru i przyprawy - mieszamy.
  2. Smarujemy spód do tortilli.
  3. Kładziemy żółty ser.
  4. Dodajemy paprykę, kukurydzę, pieczarki i ananasa.
  5. Posypujemy serem. 
  6. Kładziemy na wysmarowaną tłuszczem blachę.
  7. Pieczemy ok. 15 min. w 200 st.
Smacznego !

32 komentarze:

  1. ooo widzę ,że blog się zmienia, :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też tak robię. Szybko i smacznie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. O widzę,że blog w budowie super :)
    A pizza super :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A co to za zmiany na blogu? :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super! Wypróbuję z pewnością:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Widzę, że też u Ciebie zmiany.... czekam z niecierpliwością na koniec budowy :))))

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda pysznie ;) Ale ja w swojej odrzuciłabym ananasy i chętnie zjem ;D

    OdpowiedzUsuń
  8. Jak ja uwielbiam pizzę:). Przepis na cienkie ciasto mam sprawdzony, choć ciągle poszukuję takiego na "gruby spód":).

    OdpowiedzUsuń
  9. Mmmmm... Pizza na tortilli? Tego jeszcze nie widziałam :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Odpowiedzi
    1. Ja w ogóle wszystko z ananasem i kukurydzą mogłabym jeść naokrągło ;)

      Usuń
  11. to jest to co tygrysy lubią najbardziej!
    mniam mniam mniam

    OdpowiedzUsuń
  12. O nigdy nie robiłam na takim spodzie, spróbuję

    OdpowiedzUsuń
  13. No i zrobiłam! Troszkę inaczej, bo zawinęłam brzegi ze względu na córę :)
    http://czyje.blogspot.com/2013/01/pizzamini-ala-ola.html
    a, że mąż nie jada pieczarek, ananasów i roztopionego sera, to dałam mu szpinak, który uwielbia, też było dobre!Dzięki za pomysł

    OdpowiedzUsuń