czwartek, 18 kwietnia 2013

Surówka z kapusty kiszonej z marchewką, jabłkiem, porem i olejem.

Surówkę z kapusty kiszonej robię stosunkowo rzadko, jednak zawsze wychodzi przepyszna :)

Potrzebne składniki:
  • kapusta kiszona,
  • sól,
  • jabłko,
  • por,
  • marchew,
  • olej,
  • pieprz kolorowy,
  • sól ziołowa,
  • przyprawa do sałatek 

Sposób wykonania:
  1. Kapustę kroimy i przyprawiamy.
  2. Dodajemy startą na tarce marchewkę, jabłko, drobno pokrojony por.
  3. Podlewamy olejem. 
  4. Mieszamy.
Smacznego!



10 komentarzy:

  1. Kruszynko, Twoja surowka musi być mega pyszna :) robię taką, ale bez pora. Przy najbliższej okazji wypróbuje Twoją wersję :)
    Pozdrawiam i dziękuję za inspirację,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciesze się, daj znać, jak smakowała ;)

      Usuń