7 czerwca 2013

Callipo w oliwie z oliwek i Limmi cytrynka w roli głównej, czyli testowanie włoskich produktów czas zacząć ;)

Bardzo się ucieszyłam, gdy dotarła do mnie przesyłka z PR Solution od Pani Kamili :) Na pierwszy ogień poszło Callipo w oliwie z oliwek oraz Limmi cytrynka, której intensywnie cudowny zapach rozchodził się po całym mieszkaniu !


Potrzebne składniki:
  • 5 jajek,
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 1/2 puszki ananasów,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1/2 selera naciowego,
  • kilka kropel Limmi cytrynka,
  • 1/2 tuńczyka Callipo w oliwie z oliwek 

 Sposób wykonania:
  1. Jajka szatkujemy bardzo drobno.
  2. Dodajemy odcedzoną 1/2 puszkę kukurydzy.
  3. Dorzucamy odsączoną puszkę czerwonej fasoli.
  4. Dodajemy 1/2 słoiczka selera naciowego.
  5. Skrapiamy Limmi cytrynką.
  6. Dodajemy 1/2 tuńczyka Callipo w oliwie z oliwek.
  7. Dodajemy 3 łyżki majonezu.
  8. Dorzucamy pokrojonego ananasa z 1/2 puszki.
  9. Całość mieszamy.

Smacznego !



12 komentarzy:

  1. Mmm, wydaje się bardzo smaczne. :D

    OdpowiedzUsuń
  2. co to jest calipo?

    OdpowiedzUsuń
  3. Callipo? Nigdy nie słyszałam o takim daniu. Najbardziej podoba mi się w nim jajko i fasolka :)
    Jak myślisz, czy majonez można zastąpić jogurtem naturalnym? Czy byłoby to ze szkodą dla całości?
    http://dariawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiesz co, możesz spróbować i dodać więcej przypraw, żeby podkreślić smak sałatki :)

      Usuń
  4. Tuńczyka uwielbiam! Ta sałatka wygląda świetnie i pewnie tak samo smakuje!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda pysznie...
    Cytrynkę i Limonkę z Limmi znam od dawna i jest to jedyna cytrynka w płynie, którą warto poznać :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chyba tak, jest doprawdy cudowna w swym zapachu ;)

      Usuń