23 sierpnia 2013

Kompot z agrestu i czerwonej porzeczki.

Szybki kompot do obiadu ;)


Potrzebne składniki:
  • 3 szklanki wody
  • 1/2 szklanki cukru
  • szklanka czerwonych porzeczek
  • szklanka agrestu

Sposób wykonania:
  1. Zagotowujemy 3 szklanki wody z 1/2 szklanką cukru.
  2. Dodajemy szklankę porzeczek i szklankę agrestu.
  3. Gotujemy 5-7 min. 
  4. Zostawiamy do wystygnięcia.

Smacznego !

5 komentarzy:

  1. Jeszcze z agrestu i porzeczki nie robiłam kompotu. Musze to wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki kompot to jest coś :) pyszny i na zimno i na ciepło :))
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja bardzo lubię sam porzeczkowy:)

    OdpowiedzUsuń